///Binck en de ‘tussen schakel’ naar Euronext

Binck en de ‘tussen schakel’ naar Euronext

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Dacht je ooit al is te zien dat het orderboek niet klopte of zag je rare transacties?

Vanmorgen heb ik een animatie gemaakt van een order die ik heb ingeschoten bij Binck Bank N.V. (via het ProTrader platform).
In de animatie is te zien dat er een schakel zit tussen Binck Bank N.V. en de Euronext beurs, in deze schakel wordt druk gehandeld en veel winst gemaakt met transacties die vaak nog dezelfde seconde worden uitgevoerd. Op elke transactie wordt zo een paar duizendste cent (0,001) winst gemaakt per aandeel. Dat gaat om miljoenen euro’s per maand.

Om nu juist alle schijn tegen te gaan dat klanten worden uitgebuit zou Binck Bank naast limiet, stop-los en bestens, ook ‘iceberg‘ (Euronext heeft deze PDF verwijderd: http://www.euronext.com/fic/000/011/015/110157.pdf, daarom host ik nu een kopie) orders moeten toestaan (juist op het ProTrader plaform), iets wat op de Euronext beurs heel normaal is. Dit wordt wellicht uit het oogpunt van winstmaximalisatie voor Binck Bank niet gedaan.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
By |2014-09-05T12:07:16+00:00February 10th, 2011|Life|2 Comments

2 Comments

 1. BWB 27 April 2011 at 13:49

  Zoek eens op TOM & Binck: http://www.tomtrading.eu/ (joint venture van Binck & Optiver, zit tussen de Euronext & klant).

 2. Rick 18 February 2011 at 01:40

  Hoi Roel!

  Ik kwam op je website via een Gira en Knx, maar nadat ik op je hoofdpagina kwam vond ik het ook erg leuk om te zien dat je aan trading of programmeren daarvoor doet!

  Naar mijn weten gaan alle transacties van Bink via de ‘gezamelijke; transactie machine genaamd TOM (deels van Optiver en Binck, maar nu- of op termijn ook beschikbaar voor andere bedrijven).
  Grappig ook dat jij TOMTOM als voorbeeld aandeel gebruikt. Bij TOM wordt bemiddeld tussen de klanten van Binck, Alex, maar ook tussen de 100 duizenden transacties per dag van Optiver.

  Als je op TOM zoek en Optiver moet je aardig ver komen!

  Groeten Rick

Leave A Comment

The store is not open, I am testing it and maybe it will open in future. If you need any of the products (which I found handy and using), contact me. Dismiss